napenergia hasznosítás

Napelem – természetes energia a Napból

A napelem technológia a napsugarak, pontosabban a bennük rejlő energia hasznosításán alapul. A napelem rendszer környezetbarát módon állít elő a napenergiából villamos energiát, azaz elektromos áramot. A napelem kiváló hatásfokú, költséghatékony és környezetkímélő alternatíva az elektromos áram előállítására.
Magyarország ideális hely a napelemes rendszerek telepítésére, hiszen a napsütéses órák száma éves szinten 2100-2300 óra. Annak ajánlott egy ilyen rendszer telepítése, aki megszabadulna a villanyszámlától vagy csökkenteni szeretné azt.
Legideálisabb tetőfelület: déli tájolású és 15-30 fokos dőlésszögű. Manapság viszont nem kell aggódnia annak se, akinek a háza nem rendelkezik ideális paraméterekkel, esetlege árnyékos a tetőfelület, ugyanis erre is kiváló megoldásaink vannak a SolarEdge invertereinek köszönhetően.
Ubrankovics Gerendaház
A smart napelemes rendszer egy olyan komplex áramtermelési megoldás, amellyel a maximális hozamot érhetjük el úgy, hogy folyamatosan nyomon követhetjük rendszerünk működését, nem csak inverter, hanem az egyes modulok szintjéig, amelyre egy hagyományos rendszer nem képes. A monitoring szolgáltatás minden rendszerhez díjmentes alapszolgáltatás.
A rendszer teljes költségvetésében az alábbiakkal kell számolni: napelem panelek, inverter, tartószerkezet, kábelek, csatlakozók, túlfeszültség védelem, tűzvédelmi kapcsoló és egyéb tartozékok. Illetve kalkulálni kell az engedélyeztetés és szerelés díjával.
Bővebb információért keresse fel a www.wagnersolar.hu weboldalunkat!